Møter

Møter er samlinger av to eller flere tvangsspisere som kommer sammen for å dele sin personlige erfaring og den styrken og det håpet OA har gitt dem. De holdes vanligvis én gang i uka og varer fra én til to timer. Selv om det er mange slags møter, er fellesskap med andre tvangsspisere basisen for dem alle.

OA har omkring  6 500 registrerte møter i over 75 land. Dersom du ikke kan finne et ansikt-til-ansikt møte i ditt område (jf. linkene under “Møter” i menyen til venstre), vurder et online møte eller telefonmøte (tilgjengelig på engelsk og andre språk). Disse er en betydelig ressurs når det ikke finnes ansikt-til-ansikt møter i ditt område eller du av én eller annen grunn er ute av stand til å forlate huset. Mange av medlemmene våre har funnet sterk tilfriskning gjennom disse møtene.

For å bli registrert hos WSO, må OA-møter oppfylle definisjonen av en OA-gruppe, noe som betyr at de møtes for å praktisere OAs tolv trinn og tolv tradisjoner; ønsker alle som har ønsket om å slutte å spise tvangsmessig velkommen; ikke krever at medlemmer praktiserer noen handlinger for å forbli et medlem eller for å dele på et møte, og at de som en gruppe ikke har noen annen tilknytning enn OA.

Åpne/lukkede møter – Åpne møter er åpne for OA-medlemmer og besøkende som ikke er OA-medlemmer. Alle møter betraktes som åpne med mindre noe annet er angitt. Lukkede møter er begrenset til dem som ønsker å slutte å spise tvangsmessig (OA-medlemmer og andre som antar at de kan ha et problem med mat).

Helligdager og offentlige høytidsdager – I OA er det alltid møte, på fastsatte møtetider, hele året igjennom. Det betyr at selv om møtedagen faller på en helligdag, offentlig høytidsdag eller liknende, vil det bli gjennomført møte som vanlig.

Spesielt fokus eller temaMERK: Ikke alle møter har et spesielt fokus eller tema. Spesielt fokus møter (homofile og lesbiske, kvinner, 50-kilo, opprettholde, anoreksi/bulemi, osv.) er sammensatt av kvinner og menn som føler at de lettere kan identifisere seg med andre OA-medlemmer med liknende egenskaper. Spesielt tema møter (Storebok-studier, Lifeline, Speaker, Nykommer, osv.) tar for seg et definert tema. I henhold til tradisjonene, statutter og policier i OA, er det eneste kravet for OA-medlemskap ønsket om å slutte å spise tvangsmessig. Vi ber hver person som deltar om å respektere møtets gruppesamvittighet. Alle registrerte møter ønsker enhver person som har ønsket om å slutte å spise tvangsmessig velkommen og lar dem komme til orde.

Møteinformasjon – Vennligst vær oppmerksom på at møteinformasjonen er så oppdatert som de opplysninger Anonyme Overspisere Intergruppe Oslo mottar fra gruppene. Selv om hvert møte viser navn og telefonnummer til en kontaktperson, er det ikke nødvendig å ringe et møtes kontaktperson for å delta på møtet. Kontaktpersonen kan imidlertid bekrefte møtested og -tid, gi deg en veibeskrivelse til møtet og besvare spørsmål om programmet.

Gruppesekretærinformasjon – Å registrere et møte sikrer at det blir inkludert i WSOs katalog. Gruppesekretæren knytter møtet til WSO og forsikrer seg om at WSO har oppdatert møte- og kontaktinformasjon. Han eller hun er også ansvarlig for å distribuere informasjon fra WSO, regionen og intergruppa – slikt som nyhetsbrev, undersøkelser og annen post – til gruppemedlemmer. Når det skjer endringer i møteinformasjonen, send dem til WSO ved å bruke registrerings-/endringsskjemaene (på engelsk) på OAs nettsted. Det er svært viktig at grupper holder møteinformasjonen sin oppdatert.

Alternative metoder for å finne et OA-møte nær deg – Dersom du ikke kan finne et OA-møte i byen din, vennligst ta kontakt med Anonyme Overspisere Intergruppe Oslo. Intergrupper er sentrale OA-kontorer lokalisert i de fleste urbane områder. Disse kontorene er vanligvis bemannet av frivillige OA-medlemmer som vil være glade for å svare på spørsmålene dine og hjelpe deg med å finne et møte i ditt område.

Du vil også muligens kunne finne et møte ved å se etter Anonyme Overspisere (OA – Overeaters Anonymous) i telefonkatalogen (f.eks. under “Nyttige nummer”).