Det virker

Det är med stor glädje vi i OA Norge konstaterar att vi växer

Från att ha varit 2 grupper i Oslo, har det nu bildats 3 grupper ute i landet (Stavanger, Finnsnes och Kristiansand). Vidare har vi kontaktperson i  i Kopervik.

Dessutom kommer det fler och fler nya på våra möten här i Oslo. Det är vår förhoppning att ännu flera ska finna vägen till OA.Vi erbjuder vägledning och stöttet  till dem som vill starta en grupp. Har du funderingar kring detta, kontakta mig, Anna-Maria, nasjonal koordinator.

Till dig som läser detta:

Har du problem med tvangsoverspising, försökt sluta men inte klarat det, provat otaliga slankekurer och dieter, gått ner i vikt… så upp igen, lovat dig själv att aldrig mer… för att så åter komma in i overspisingen? Har du tankar som: På måndag ska jag börja en kur… men efter någon dag ätit mer än någonsin. Upptar mat större delen av dina tankar?

Känner du dig ensam med detta problem? Isolerar du dig? Känner du skam för att inte kunna mästra maten? Kan du snacka med någon om detta? Finns det någon som förstår? Eller får du höra att detta borde du klara med viljestyrka ”det är ju bara att sluta”. Klandrar du dig själv för att du inte lyckas? Känns ditt liv kaotiskt?

Men vet du, du är inte ensam, det finns hopp. Vi som är tvangsoverspisere vet hur svårt det är att leva med detta. Det är inte bara att rycka upp sig, vilket folk tycks tro. Men det finns hjälp att få.

Kanske kan du tänka dig att komma på ett av våra möten? Vi har ett gemensamt problem och förstår varandra. På mötena kan vi tala fritt, våga sätta ord på allt detta vi aldrig sagt… på vad tvangsoverspisingen gör med oss. Vi hjälper varandra att tillfriskna genom att använda oss av 12-trinns-programmet. Som det står… vi delar erfaring, styrka och inte minst hopp.

Vad har du, egentligen, att förlora på att komma på ett möte? Det kan ju vara värt ett försök, eller hur? Det kanske känns lite skrämmande… men, vi har alla vart där och vi gör alla vad vi kan för att du ska känna dig välkommen. För… du är inte ensam.

Anna-Maria

Tags: